dimanche 19 octobre 2014

Radost

E he,ovako je već bolje!
prozor,pšenica,radost,mačka,kamen

  To nije bila baš neka kuća pored puta ali put nije bio daleko. To nije bio neki put previše napadan, ali imao je svoje okuke i suženja i zanimljivosrti. To nisu bile neke daljine, ali prisustvo obližnjeg naselja dalo se naslutuiti svake večero po svetlosti u daljini. To nisam bila ja kraj prozora što jutro dočekijem, ali lik te žene bio je obris žena sa periferije.
Dobuje pšenica sunce na rukama. otkosi padaju. Starinski, srpom. Kamerman polako prelazi sa grupne scene na kadar ruku i podsuknji . Zrikavci odnekud. jara . nebo sa beličastim grumuljicama. Pastorala.Radost je trajala dok se kamere nisu isključile. Jer teško je poverovati u sve van objektiva, van montaže, van okvira delatnosri ton majstora i majstora svetla. Samo skup slučajnih likova poređanih kao u teatru sa lutkama. Lutkomendija jedna.
Žena kraj prozora, pogladi mačku. Mačka iskoči kroz taj prozor , sasvim sa početka naše priče. Kamen u daljini što o drvetu na kraju horizonta sanja, pomeri svetove i likove i zvuke i prelest jednog dana.
kamermen sede za zapali jednu.
Škljoc. I rez.