lundi 27 octobre 2014

Igre

David,Dale od milja,otkrio je moj talenat,tako on to naziva,da umem da pišem.I počeo je da mi zadaje po pet reči da bih imala kostur za priču.I neumoran je.
Mislim,on je i krivac što se sada to nalazi na blogu.
Eto reči za igru: flaster,oko,udovica,grana,pukotina


"Petreeee, dođi brzo....dođiiiiiii" zajapurena od trčanja, iz sveg glasa doziva Jaca sagnuta u stranu kraj stabla drveta. A to drvo, svo krivo i čudno, imalo je pukotinu u stablu. Nalazilo se na imanju udovice Marije. Divna žena bez poroda, ali je decu obožavala i često, vrlo često, je i sama učestvovala u njihovim istraživanjima. Maštovita, sitna a okretna, kad se zanese u neku priču, izgleda baš kao devojčurak. Oči joj se zacakle, šunja se, ispituje, izmišlja tako lepo i potpuno prirodno, kao da nije odrasla osoba. Uživi se u svaku ulogu. Deca su je jako volela i zvala prosto.....Marija. Ona je bila sve, od drugarice do saborca i nekog ko je pred roditeljima, kao odrasla osoba, pravdao njihove nestašluke.
Debeljuca Pera lagano dotrčava gledajući u pravcu jacinog pogleda.
"Vidiš ovu rupu? Ajd' gurni ruku unutra ako smeš? kikice joj pri izazivanju Pere zalandaraše
"A što ne bi smeo?" kao kočoperno hrabro pita Pera ali ruku ne pruža
"Da te ne ujede veliiiki gušter koji tu živi" .....trep.....trep.....kažu plave oke
"Nema tu guštera" podviknu Pera
"Imaaaaaaa.....
"Nema kad ti kažem""Dokaži".......trep...trep..
 Bogme, Peri nije svejedno. Ali, mora da bude muškarac i tačka. Stegnu vilicu, jako zažmuri i gurnu ruku u rupu. Niiiištaaaaaaa......kakvo olakšanje, pomisli Pera i otvori dva smedja oka. Bucmasti obrazi se jarko crvene......nešto mu je vlažno kažiprst dodirnulo...kao da ga je liznulo....mora da je onaj gušter  Brzo povuče ruku i ispravi se ne gledajući. Po lucu ga opauči grana udarajući po širom otvorenom oku. Na belom obrazu osta brazgotina.
Zajauka Pera i zatetura se od siline podizanja sopstvenog buckastog tela te udari i Jacu. oboje padoše kraj šupljog stabla.
"To je gušter Jaco.....ogroman.....ima ovolikeeee oči......i......i.....ogromna usta" progovori Pera bolno.
"Ma kakav gušter.....vidi oko kakvo ti je" reče Jaca otresajući roze haljinicu i odjednom joj nije bilo do šale i izmišljanja. Ženska praktičnost zameni mesto mašti, i bi joj krivo što je izazivala drugara. "Ajmo kod Marije da ti pogleda to oko i stavi flaster na poderotinu, eno je pravi uštipke"