mercredi 29 octobre 2014

Kre...kre..

Ne volim žabe,a namerno mi je dao tu reč,a ne volim ni opozicija.To me asocira na temu iz života u koju se na sreću,ne razumem.
Cigo,Žaba,Klarinet,Kabinet,Opozicija 

 Hladan vetar duva, onako….povremeno, tek da podseti da je zima. Završila sam posao koji donesoh kući. Izlazim u dvorište da odmorim. Volim to. Potrebno mi je. Psi kao po komandi kreću zamnom. Širim ruke I hladam vazduh prolazi kroz rukave duksa, kroz nogavice. Osećaj hladnoće me stresa, ali oživljava utrnule nerve. Sklopljeni kapci donose odmor oku. Noć……hladna i umorna. Sedam na stolicu na tremu na koju prvo stavih jastuče sklonjeno u letnju kuhinju kako bi preživelo Maru Opajdaru.
Povlačim dim, otpijam maleni gutljaj vina I duboko uzdahnem. Dani su kao pokretne trake. Čujem klarinet iz komšiluka. Tiho šetaju tonovi među krošnjom borova. Odjednom, Ciga prolazi ulicom vičući nešto…..Pijan je i psi su iziritirani. Nakostrešena dlaka i lavež remeti mir noći.
Teturava prilika odlazi te se tišina vraća. Mara mi uskače u krilo I taman uspe nekako da se smesti, jer prevelika je, ali ako se potrudi, ipak može da se smesti, kad joj pažnju privuče Mrki koji nešto na zemlji znatiželjno gleda. Oranž-bela dama hitro iskače iz mog krila I u deliću sekunde je kraj nemačkog ovčara. Žaba isprepadana njima dvoma odskakuta dalje. Oni, par trenutaka gledaše u pravcu odlaska malene dame, pa krenuše dalje da njuše vazduh. Vetar donosi mirise i ko zna kakvu priču priča psećim nosevima.
Misli mi putuju, slažu naporan dan. Stres, nervosa, kombinatorika, organizacija. Umorna sam….jako umorna, toliko da ne mogu zaspati. U glavi, kao u kabinetu, ta umorna i uporna misao “moram” je predsedavajući. Misli trče, razne, ljute, nasmejane, ozbiljne, uplašene, zezatorske, radne, brižne, strasne, ljubavne. E, ove poslednje dve vrste, dođu kao opozicija po službenoj dužnosti vladajućoj stranci iz koje je predsedavajuća. Opozicija kao i svaka opozicija, mora da udari kontru inače više nije opozicija hahahaha

Postaje mi hladno, te viknuh “bebe, kupatilo” i moje dve ljubavi krenuše pravac u kupatilo na brisanje šapa. Nakon toga će se izvaliti, Mrki na podu dnevne sobe, a Mara u fotelji. A ja, sedam da zapišem ovo, da ispijem ćašu vina do kraja, pa da odmorim umor.